Blog generátoru knihy jízd

Články v blogu jsme pro lepší přehlednost rozdělili do následujících témat:

| Naše tipyVedení účetnictví | Aplikace kniha jízd | Podnikání a inovace |

S ohledem na jednotlivé náklady související s provozem firemního vozidla, které musely být doplňováno a doprovázeny vedením knihy jízd, byla uzákoněna úprava pro zjednodušení provozu vozidel. Každý podnikatel si může nárokovat i v roce 2016 paušální výdaje na auto 5000 Kč bez DPH do základu daně jako měsíční spotřebu na paliva, aniž by musel vést knihu jízd.

Číst

Kniha jízd firemního vozidla musí být vedena v souladu se zákonnými požadavky a musí obsahovat náležitosti související se zadáním provozovatele firemního vozidla tedy společnosti či osoby, která vlastní provozuje tento vůz. Mnohdy podnikatelé využívají leasingových společností pro nákup celých flotil vozů a tyto vozy obvykle bývají vybaveny GPS monitoringem, které splňují náležitosti knihy jízd.

Číst

V případě potřeby vedení agendy knihy jízd můžete mnohdy logicky dojít až k potřebě implementaci GPS modulu do jednotlivých aut. Primárně se pak neřeší záznam o jízdě, ale jde o aktivní dohled se vznosným snem a cílem o efektivitě a dohledu nad pohybem zaměstnanců. Sledování pohybu vozů v reálném čase mnohdy může být podstatnou statistickou výhodou, ale vnímáme jí spíše jako výhodu pro velké logistické firmy.

Číst

Na trhu najdeme větší množství aplikací pro generování jízd. Jednou z nich je vedle GPS dozoru nebo aplikace CarControl i kniha jízd Autoplan. Tato aplikace je instalována do klientského počítače cena je vyjádřená dle vozu, či počtu zaměstnanců.

Číst

Pro sdružování odborně vzdělaných účetní vznikla komora certifikovaných účetních. Tato komora poskytuje mnoho výhod a jedněmi z nich jsou například vzdělávací akce, na kterých se mohou setkávat její členové. Komora účetních se pak zapojuje do metodologické činnosti po poradní a lektorské činnosti.

Číst